Voor wie?

Het LWBO is er voor mensen die:

van schepen houden en houden van buiten zijn
met hun handen willen werken

En voor mensen die het leuk vinden om onder begeleiding nieuwe dingen te leren, zoals:
Een schip opknappen
Met gereedschap werken
Varen
Scheepsknopen leggen
♦ Lassen
♦ Motoren opknappen
♦ Bootjes hozen

Ook voor mensen die houden van tussendoor ontspannen, zoals bijvoorbeeld:
♦ Zwemmen
♦ Educatieve spellen doen en uitdagende bouwpakketten maken
♦ Vuilvissen
♦ Vissen
♦ Meegaan naar uitjes

Het LWBO is bedoeld voor mensen die geen betaalde baan hebben en (deels) niet naar school kunnen.
Bijvoorbeeld door een verstandelijke, psychiatrische of andere beperking.
Maar die wel een leuke en nuttige dagbesteding willen waar je kan blijven leren.

Een beperking van het schip is dat er helaas geen rolstoelen op kunnen, daarvoor zijn de gangpaden te smal. Bij de Schelp is dit wel mogelijk.
Bij het LWBO kijken we naar wat je leuk vindt en wat je mogelijkheden zijn.

Het gaat er vooral om dat je enthousiast bent. Dan vinden we wel werk dat bij je past. Je hoeft geen ervaring met schepen of klussen te hebben. Dat leer je in de praktijk. We hebben ook andere taken die je uit kan voeren op het LWBO, zoals boodschappen doen, schoonmaken, koken etc..

Bij het LWBO kun je voor langere tijd komen werken. Maar ook voor een kortere periode. Bijvoorbeeld om weer aan een werk- of schoolritme te wennen als je dit een tijd niet hebt gehad.

De dagbesteding bij het LWBO is bedoeld voor mensen met een indicatie voor dagbesteding. Dat kan via de JW, de WMO, de WLZ of PGB zijn. Het LWBO werkt samen met diverse zorginstellingen waarmee wij een raamovereenkomst hebben afgesloten. We hebben ook raamovereenkomsten met de 7 West-Friese Gemeenten.

Het LWBO heeft weinig uitsluitingscriteria ten aanzien van deelnemers. In principe is iedereen welkom. Uit praktisch oogpunt is rolstoelafhankelijkheid echter een contra-indicatie voor de schepen en het atelier aangezien deze locaties helaas niet rolstoeltoegankelijk zijn. Ook een visuele beperking, en dan met name blindheid of ernstige slechtziendheid, is op de schepen een uitsluitingscriterium, aangezien dit gevaarlijke situaties oplevert voor de deelnemer.
Een veroordeling wegens een geweldsdelict kan een reden voor uitsluiting zijn, evenals een huidige verslaving aan hard drugs. Indien een persoon met dergelijke problematiek wordt aangemeld, zal middels een risico-inventarisatie gekeken worden of de persoon een bedreiging vormt voor de overige deelnemers, vrijwilligers en personeel. Indien deze bedreiging aanwezig is, zal tot uitsluiting worden overgegaan.

Scroll naar boven