Aan deze pagina wordt nog gewerkt…
Perdita bij ‘t Vuur – Directie
Mijn naam is Perdita bij ‘t Vuur en samen met mijn partner Frans Kootstra ben ik in 2010 het Leerwerkbedrijf Oostereiland gestart. Ik ben afgestudeerd ontwikkelingspsycholoog en SKJ geregistreerd. Naast mijn studie heb ik veel in de zorg gewerkt. Na mijn studie heb ik diverse banen op het gebied van onderzoek gehad. Mijn laatste baan was stafmedewerker Onderzoek en Registratie bij de Stichting PVP in Utrecht.
Bij het LWBO ben ik samen met Frans eindverantwoordelijk voor alle processen: het primaire proces, kwaliteit en certificering, pedagogisch beleid, financiën, personeelszaken, administratie, etc. Ik werk nauw samen met Maaike, Lieke en Frans, maar heb ook dagelijks contact met de andere collega’s en de deelnemers. Daarnaast heb ik veel contacten met familie, wijkteams en instellingen die bij onze deelnemers zijn betrokken.
Het LWBO is uitgegroeid tot een plek waar ruim 70 mensen werken en dagbesteding hebben. Ik ben er trots op dat wij écht zorg op maat leveren en dat zoveel mensen zich bij ons ‘thuis’ voelen. Onze medewerkers onderscheiden zich door hun geduld en lange adem met ‘problematisch’ gedrag en hun creativiteit in het bedenken van oplossingen. Daarnaast vind ik het leuk dat het LWBO voortdurend in ontwikkeling is en dat de kwaliteit van onze zorg en begeleiding heel goed is, hetgeen wij regelmatig terug horen van betrokkenen en in audits bevestigd zien.
Ik ben bereikbaar op nummer 06-24193961 en via info@lwbohoorn.zorgring.nl.
Lieke bij ‘t Vuur – Gedragsdeskundige
Mijn naam is Lieke bij ’t Vuur en ik ben SKJ-geregistreerd klinisch ontwikkelingspsycholoog. Tijdens mijn studie heb ik op woongroepen en dagbesteding met mensen met een (licht) verstandelijke beperking gewerkt. Na mijn studie ben ik als gedragsdeskundige begonnen bij een woning voor mensen met autisme. Ik heb zowel praktische als theoretische vaardigheden met betrekking tot de doelgroep. In 2018 ben ik als gedragsdeskundige begonnen bij het LWBO en ik werk momenteel ook bij een praktijk voor kinderen met dyslexie.
Inmiddels heb ik brede kennis over uiteenlopende vraagstukken. Door mijn open kijk op situaties en ervaringen uit mijn eigen situatie kan ik me goed inleven in de deelnemer en met een cliëntgerichte blik hulp bieden in complexe situaties. Naast begeleiding aan deelnemers, bied ik ook begeleiding aan collega’s, verzorg ik de intervisies en heb ik contact met ouders en andere betrokken partijen. Tevens ondersteun ik de cliëntenraad van het LWBO. Mijn werkdagen bij het LWBO zijn woensdag en vrijdag.
Ik voel me maatschappelijk betrokken. Zo heb ik naast mijn werk nog tijd om me vrijwillig in te zetten, ik geef theaterles op Leekerweide, begeleid de spelletjesmiddag bij het NVA-huis in Heerhugowaard en begeleid medewerkers in opleiding in het leescafé van de bibliotheek in Hoorn.
Email: l.vuur@lwbohoorn.zorgring.nl
Maaike Fredriks – Beleids- en kwaliteitsmedewerker
Mijn naam is Maaike Fredriks, afgestudeerd sociaal pedagogische hulpverlener. Ik ben 27 jaar oud en ben de kwaliteits- en beleidsmedewerker van het LWBO. Doordat Perdita en ik elkaar persoonlijk kenden, ben ik in 2018 bij het LWBO terecht gekomen als cliëntbegeleider. Al snel kwam ik er achter dat veel van mijn kwaliteiten goed tot uiting komen tijdens procesmatig werken en het vertalen van de kwaliteitseisen naar de werkvloer. Het is fijn om de kwaliteit elke keer naar een hoger niveau te tillen, zodat deelnemers de zorg krijgen die zijn verdienen. Momenteel volg ik een opleiding tot kwaliteitsmanager waardoor het kwaliteitsmanagementsysteem van het LWBO steeds verbetert. Ook ondersteun ik de begeleiders in het opstellen van intakes, inventarisaties en zorgplannen. Naast mijn werk bij het LWBO ben ik vrijwilligerscoördinator bij het Dierenbuddy project van de Dierenbescherming. Hier koppel ik vrijwilligers aan cliënten in de Wmo en hun dieren die hulp nodig hebben. Je kan mij bereiken door te mailen naar m.fredriks@lwbohoorn.zorgring.nl of op telefoonnummer 0630749854.
Susanne Ezerman – Senior cliëntbegeleider
Mijn naam is Susanne Ezerman, ik ben 52, getrouwd en heb vier honden. Ik ben geschoold verpleegkundige en heb ruim dertig jaar ervaring in de zorg. Op dit moment werk ik af en toe nog als wijkverpleegkundige en ben ik BIG geregistreerd. Ik ben bij het LWBO gestart als invalkracht. Op dat moment ondersteunde ik twee deelnemers en ging met hen mee naar het zwembad als begeleider. Dit beviel erg goed en toen er een vacature vrijkwam, ben ik in vaste dienst gekomen bij het LWBO. Op dit moment werk ik vier dagen per week als senior cliëntbegeleider op de Jacoba in de haven. Hier stuur ik het team aan en begeleid ik de deelnemers. Omdat ik verpleegkundige ben, maar geen opleiding in het sociale werk heb gehad, volg ik veel scholing over bijvoorbeeld LVB en NAH. Ook leer ik veel van mijn collega’s en de deelnemers. Een senior deelnemer leert mij namelijk varen!
De unieke setting en de goede sfeer maken dit echt tot een geweldige baan. Ik vind het ontzettend leuk dat we deelnemers van alle leeftijden hebben en dat de werkzaamheden zo veel variëren.
Ondertussen woon ik zelf op een boot, die we druk aan het opknappen zijn. Hier leer ik weer veel vaardigheden die ik toe kan passen bij het LWBO. Verder slokken mijn vier honden aardig wat tijd op.
Ik hou van koken en lekker eten, dit doe ik ook regelmatig buiten de deur.
Ik ben bereikbaar via e-mail: s.ezerman@lwbohoorn.zorgring.nl en werk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Jarno Winter – Senior cliëntbegeleider
Mijn naam is Jarno Winter en ik ben 49 jaar oud. Ik heb 2 kinderen (Puck en Hidde) en ben getrouwd met Esther. Via een vorige werkgever ben ik in contact gekomen met het LWBO. Na 20 jaar in de zorg te hebben gewerkt ben weer gaan varen als matroos/machinist op de “Friesland” die als museumschip tussen Medemblik en Enkhuizen vaart. Ik heb daar 2 jaar gevaren. In deze periode belde Perdita mij met de vraag of ik zin had om bij het LWBO in dienst te komen.
Toen de plannen voor “de Schelp” realiteit werden, ben ik van de schepen afgegaan en op de Schelp gaan werken als senior cliëntbegeleider. Het is erg leuk om mee te mogen denken en werken aan een heel nieuw plan. Vooral het samenwerken met deelnemers aan iets heel nieuws is erg leuk. Je kan dan echt de talenten van mensen benutten en omdat er zoveel gebeurt kan zelfs het raarste talent handig zijn.
Naast mijn werk bij het LWBO ben ik al 13 jaar vrijwilliger bij de KNRM. Ik vaar daar mee als opstapper en help mensen die in nood zijn op het IJsselmeer. Mijn professionele passie is “een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en zichzelf kan ontwikkelen naar de beste persoon die hij/zij kan zijn”
Email: J.winter@lwbohoorn.zorgring.nl
Bas Rhodens – Cliëntbegeleider
Mijn naam is Bas Rhodens en ik ben 27 jaar oud. Binnen het LWBO heb ik de functie cliëntbegeleider. Binnen het LWBO ben ik gespecialiseerd in individuele begeleiding van kinderen en jeugd met complexe gedragsproblematiek. Daarnaast vervul ik de rol van hygiënecoördinator. Op het ROC in Hoorn heb ik de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) met het uitstroom profiel Gehandicapten Zorg gevolgd. Ik ben bij het LWBO terecht gekomen omdat ik hier in het examen jaar van mijn opleiding stage liep. Met mijn stageperiode meegerekend ben ik sinds 2016 werkzaam bij het LWBO. De unieke setting en familiesfeer gecombineerd met de uiteenlopende doelgroep en activiteiten spreken mij erg aan en blijven ook na vijf jaar nog steeds motiverend. Buiten mijn werkzaamheden op het LWBO ben ik ook lid van de scouting vereniging VPV in Hoorn. Door mijn privé- en werkervaringen die zijn opgedaan door opleidingen, cursussen, vrijwilligerswerk en levenservaring, hoop ik bij te dragen aan een dagbesteding die voor iedereen vertrouwd en leerzaam voelt. Ik ben te bereiken op B.Rhodens@lwbohoorn.zorgring.nl
Erik Schipper – Cliëntbegeleider
Mijn naam is Erik Schipper en ik ben 28 jaar oud. Ik ben vanaf mijn 18e aan de slag gegaan bij een glazenwassersbedrijf. Dit bedrijf werkte samen met stichting Vluchtelingenwerk, waardoor er vluchtelingen uit Eritrea onder mijn begeleiding kwamen. Deze ervaring heeft mijn interesse in het maatschappelijke vakgebied aangewakkerd. Op mijn 24e heb ik besloten om te beginnen met de opleiding Maatschappelijke Zorg en na een jaar ben ik doorgestroomd naar de opleiding Sociaal Werk. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen zodoende ben ik in het 3e schooljaar als stagiaire bij het LWBO op ‘De Schelp’ beland. Toen ik bij het LWBO aan de slag ging was ‘De Schelp’ nog in opbouw. Ik heb hier de kans gekregen om mij te ontwikkelen als zorgprofessional gericht op de begeleiding van een hele diverse en brede doelgroep. Daarnaast heb ik mij ook kunnen ontwikkelen in technische vaardigheden zoals houtbewerking en lassen. Deze vaardigheden gecombineerd met mijn privé- en arbeidsverleden kan ik goed toepassen om deelnemers te begeleiden op maatschappelijk en arbeidsvaardig niveau.
Inmiddels ben ik werkzaam als cliëntbegeleider op de groep en individuele begeleider. Wat mij aanspreekt van het LWBO is dat er veel diversiteit is in de activiteiten die we uitvoeren. Ook is een kracht dat iedereen een stem heeft binnen het LWBO. Wanneer een deelnemer ergens mee zit of juist een goed idee heeft, dan is dit altijd bespreekbaar en wordt er ook serieus naar geluisterd. Ik haal er veel voldoening uit om te kijken waar deelnemers goed in zijn en hoe zij hun kwaliteiten in kunnen zetten. Ook vind ik het fijn om samen met deelnemers aan diverse projecten te werken en een leuke dag invulling te geven.
Naast mijn werk bij het LWBO ben ik veel bezig met fotografie. Ook heb ik een grote interesse in het menselijke brein en neurowetenschappen. Ik lees hier graag boeken over of luister podcasts.
Je kan mij bereiken door een mail te sturen naar e.schipper@lwbohoorn.zorgring.nl.
Het LWBO heeft op dit moment 10 beroepskrachten in dienst, waarvan drie SKJ en één BIG geregistreerd zijn. Alle beroepskrachten zijn in het bezit van een diploma in de zorg of hebben vele jaren ervaring in de zorg.